Zo probeer ik gezond te leven

Zo probeer ik gezond te leven

20 February 2023 Off By Vinthe

Het is alweer even geleden dat de feestdagen achter de rug zijn. Een periode met ontzettend veel gezelligheid, hapjes en drankjes. Heel leuk natuurlijk, maar minder goed voor de lijn! En dat terwijl ik altijd zo gezond mogelijk probeer te leven. Gelukkig kunnen we nu weer focussen op gezond zijn en op tijd voor de lente weer helemaal in vorm zijn. Hiervoor probeer ik een gezonde levensstijl aan te houden. Dat omvat best veel, laat ik je daarom een aantal tips meegeven.

Waar houd ik mij dan zoal mee bezig?

Ik vind het belangrijk om gezond te zijn en gezond te leven. Hier hoort gezond eten en drinken bij, genoeg slapen, niet roken en af en toe sporten. Zo houd ik ervan om veel te wandelen, naar de sportschool te gaan en af en toe hard te lopen. Hierdoor blijf ik in vorm en kom ik vaak buiten.

Vooral mijn gezonde voeding is iets waar ik veel op probeer te letten. Gevarieerd eten is hierin heel belangrijk. Maar ook de juiste vitamines binnenkrijgen is nodig om gezond te blijven. Hiervoor ga ik veel verschillende winkels af en kook ik altijd zo vers mogelijk. Mijn voorkeur gaat uit naar het bezoeken van biologische winkels. Ten eerste vanwege het feit dat je daar altijd goed geholpen wordt en de medewerkers op de hoogte zijn van producten en hun positieve eigenschappen. Daarnaast omdat het assortiment vaak breder is dan een gewone supermarkt.

De gezondheidswinkel mag je ook zeker niet overslaan

Ik vind het daarnaast dus belangrijk om af en toe langs een biologische winkel te gaan. Hier haal ik onder andere speciale dieetvoeding, koop ik natuurlijke cosmetica en lichaamsverzorging producten en koop ik mineralen en voedingssupplementen. Ik laat mij altijd goed informeren en adviseren over wat ik nodig heb. Ieder mens is anders en heeft weer verschillende middelen nodig. Zeker wanneer je wat ouder wordt, veel sport, zwanger bent of een ander afwijkend ritme hebt is het belangrijk om je vitamines en mineralen goed aan te vullen. Ook kan sommige voeding helpen bij een goede gezondheid.

Online of in een fysieke winkel kopen?

Ik geef er vaak de voorkeur aan om mijn producten online te bestellen. Online kun je namelijk goed vergelijken met andere winkels. Let hierbij op prijs, levertijd, reviews en nog veel meer. Natuurlijk kun je ook eerst een echte winkel bezoeken en daar om advies vragen. Weet je vervolgens wat je nodig hebt? Dan kun je de herhalingsaankopen gewoon online doen. Dat scheelt weer tijd op het moment dat je vaak spulletjes nodig hebt.