Zit er relaxed bij

Zit er relaxed bij

4 april 2023 Uit Door Vinthe

Je kunt tegenwoordig geen reclameblok meer zien zonder een advertentie over een relaxfauteuil. Deze heerlijk zittende fauteuils zijn helemaal in. Maar waarom is dat nu precies? Waarom kiezen steeds meer mensen voor zo’n stoel op maat? De reden zag ik onlangs in mijn eigen kring. Mijn oma gaf aan dat ze niet meer lekker zat op haar bank. Bovendien kon ze er maar moeilijk van opstaan. Daarom zat ze steeds vaker op een van haar keukenstoelen, die hoger zijn, maar die niet echt comfortabel zitten als je een boek wilt lezen of TV wilt kijken. Mijn oma besloot een relaxfauteuil te kopen en dat bleek een gouden greep. Het was even passen, of eigenlijk, overal op gaan zitten, maar na verloop van tijd had ze een goede stoel gevonden die heerlijk zit, waaruit ze makkelijk kan opstaan en die ook nog eens prima past in haar interieur. Mijn oma kan niet meer zonder en ze is erg blij met haar aanschaf.

Stoel op maat

Belangrijk aan de relaxfauteuil is dat hij op maat kan worden gemaakt. Dat is heel belangrijk want dat maakt dat een stoel echt goed zit. De maten van een stoel zijn uiteraard afhankelijk van je eigen lichaamsbouw. Een stoel kan aangepast worden op zithoogte, zitdiepte, zithoek en de hoogte en lengte van de armleuningen en voetsteunen. Die combinatie zorgt ervoor dat je lichaam op de juiste wijze wordt ondersteund. Hoewel dit een belangrijk uitgangspunt is, zijn er vaak ook nog andere zaken die meespelen. Want laten we eerlijk zijn: het uiterlijk van de stoel, het model, is ook belangrijk. Het moet wel in de huiskamer passen. Gelukkig zijn er veel modellen te krijgen in heel veel kleuren. Een blauwe relaxfauteuil is bijvoorbeeld een optie, maar ook rode of zwarte stoelen zijn mogelijk. Ook voor de stof waarmee de stoel bedekt is, zijn veel mogelijkheden. Leer is bijvoorbeeld een optie. Dat is makkelijk schoonmaken. Maar stof is ook mogelijk en dat voelt weer warmer aan. Het is maar net waar je de voorkeur voor geeft.

Leuke extra’s

Ga je echt voor een luxe versie dan zijn er bij een stoel op maat ook opties als massage en zelfs een verwarming. Dat is natuurlijk heerlijk zitten. Maar wat je ook kiest: aarzel niet om een relaxfauteuil aan te schaffen. Een goede zithouding zorgt voor minder klachten, wat hulp bij het opstaan voor minder ongelukken. Het is de investering meer dan waard.