Welke bekende fietsmerken zijn er op de markt?

Welke bekende fietsmerken zijn er op de markt?

23 April 2023 Off By Vinthe

Fietsen is een populaire vorm voor woon-werk verkeer en er zijn vele soorten fietsen op de markt verkrijgbaar. Elke soort heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Hieronder zullen we enkele van de meest voorkomende soorten fietsen en de bijbehorende fietsmerken bespreken. Mogelijk dat dit je helpt bij het selecteren van een merk op het moment dat je zelf een nieuwe fiets wil kopen! 

De stadsfiets voor dagelijks gebruik

Een van de meest populaire soorten fietsen is de stadsfiets. Dit type fiets is ontworpen voor gebruik in de stad en is ideaal voor dagelijks woon-werkverkeer. De stadsfiets is voorzien van een prettig zadel, bevat vaak een bagagedrager en soms ook een mand of een krat. Enkele bekende fietsmerken die stadsfietsen aanbieden zijn Gazelle, Batavus en Cortina. Maar ook bakfietsen zijn tegenwoordig steeds populairder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Gazelle fiets Makki

Mountainbikes en racefietsn voor mensen die sportief zijn

Mountainbikes zijn ontworpen voor off-road rijden en zijn ideaal voor het verkennen van de natuur. Ze zijn uitgerust met brede banden, een verende voorvork en soms ook een verende achterdemper voor extra comfort. Mountainbikes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, afhankelijk van het niveau van de rijder en het soort terrein waarop ze rijden. Enkele bekende fietsmerken die mountainbikes aanbieden zijn Trek en Giant. 

Racefietsen zijn dan weer speciaal gemaakt voor snelheid en prestaties en worden vaak gebruikt voor wedstrijden en langeafstandsroutes. Ze zijn ontworpen met een lichtgewicht frame, smalle banden en een prettige zithouding. Racefietsen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en modellen, afhankelijk van het niveau van de rijder en de gewenste prestaties. Enkele bekende fietsmerken die racefietsen aanbieden zijn Cannondale en Gazelle. 

Mijn favoriete fiets

Tot slot zijn er ook elektrische fietsen, ook wel bekend als e-bikes. Hier fiets ik zelf het liefst op. Deze fietsen hebben een elektrische motor die de rijder ondersteunt bij het trappen. Ze zijn ideaal voor mensen die moeite hebben met fietsen, lange afstanden afleggen of heuvelachtig terrein rijden. E-bikes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals stadsfietsen, mountainbikes en vouwfietsen. Enkele bekende fietsmerken die e-bikes aanbieden zijn Gazelle en Cortina. 

Wil jij mogelijk ook een Cortina e bike kopen? Oriënteer je dan eens online zodat je weet wat er allemaal verkrijgbaar is! Je kunt online namelijk goed prijzen vergelijken, verschillende merken opzoeken en reviews bekijken. Wel zou ik je willen aanraden om ook daadwerkelijk een proefrit te maken zodat je er zeker van bent dat je lekker zit op je nieuwe fiets.