Je kunt écht niet zonder raambekleding!

Je kunt écht niet zonder raambekleding!

29 april 2023 Uit Door Vinthe

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van elk interieur. Het is niet alleen een mooie toevoeging aan een ruimte, maar heeft ook een functioneel doel. Raamdecoratie biedt privacy en houdt licht en warmte buiten. Er zijn vele soorten raamdecoratie beschikbaar, variërend van gordijnen tot jaloezieën en shutters. Gordijnen zijn waarschijnlijk het meest bekende type raamdecoratie. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende stijlen en materialen, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elk interieur. Gordijnen kunnen worden gemaakt van zware stoffen zoals fluweel en zijde, maar ook van lichtere materialen zoals katoen en linnen. Ook kunnen ze vaak op maat worden gemaakt, net zoals bijvoorbeeld plisse gordijnen op maat, waardoor er voor elk raam een passend type is.

Verschillende materialen voor raambekleding

Jaloezieën zijn een populaire vorm van raamdecoratie. Ze zijn verkrijgbaar in hout, kunststof en aluminium en kunnen worden gekocht in verschillende maten, kleuren en afwerkingen. Jaloezieën kunnen worden geopend en gesloten om de hoeveelheid licht die binnenkomt te regelen, terwijl de lamellen kunnen worden gekanteld om de privacy te verhogen of te verlagen. Dit maakt jaloezieën ideaal voor gebruik in slaapkamers en badkamers. Door de verschillende materialen die beschikbaar zijn voor de jaloezieën, maar ook voor de andere raambekleding, is er iets voor iedereen zijn voorkeur.

Shutters zijn al jaren trending raamdecoratie

Shutters zijn een relatief nieuw type raambekleding dat snel populair wordt. Ze zijn gemaakt van hout of kunststof en worden aan de binnenkant van het raam gemonteerd. Shutters bestaan uit horizontale lamellen die kunnen worden geopend en gesloten en soms ook gekanteld om de hoeveelheid licht en privacy te regelen. Shutters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en kunnen op maat worden gemaakt om bij elk interieur te passen. Daarnaast zijn duo rolgordijnen ook helemaal in. Met de stroken stof van verschillend materiaal zijn ze ideaal voor het aanpassen van de lichtinval. Daarnaast staan ze ook super mooi in je huis en kun je ze afstemmen op de verschillende ruimtes.

Rolgordijnen zijn altijd goed

Rolgordijnen zijn een eenvoudige en veelzijdige vorm van raambekleding. Het is een standaard keuze, maar minder trendgevoelig en kan dus langer meegaan. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder stof, vinyl en papier. Rolgordijnen kunnen op verschillende manieren worden geopend en gesloten, afhankelijk van het type.  Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, en kunnen ook op maat worden gemaakt om bij elk interieur te passen. Een meer decoratieve vorm van raambekleding zijn vitrages en inbetweens. Deze zorgen voor een mooie afwerking van je interieur en voegen net iets extra’s toe aan een ruimte.