4x de beste sportsupplementen

4x de beste sportsupplementen

29 April 2023 Off By Vinthe

Hoewel de echte lentezon zich dit jaar nog niet erg vaak heeft laten zien kunnen we de zomer al bijna proeven. Deze periode leent zich er dan ook perfect voor om die actieve levensstijl weer helemaal op te pakken. Tijd dus om het sportschoolabonnement weer af te stoffen. Of je nu een afgetraind lichaam wilt, een goede conditie wilt opbouwen of sterker wilt worden, voldoende beweging is voor ieder lichaam en doel belangrijk. Zie je jezelf niet een paar keer per week in de sportschool staan, dan kun je natuurlijk op veel andere manieren genoeg bewegen. Kies nieuwe wandelroutes uit, sluit je aan bij een bootcamp klas of probeer een teamsport uit. Je lichaam wordt op een andere manier ingezet en moet dan ook goed verzorgd worden. De juiste voeding is hiervoor essentieel, maar soms heeft je lichaam net iets extra’s nodig. Je kunt daarom baat hebben bij bepaalde supplementen. In dit blog lees je meer over een aantal geliefde supplementen onder sporters en kom je erachter of het iets voor jou is.

 

Eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij je fitnessdoel, of dat nu afvallen, aankomen of droog trainen is. Het is een essentieel onderdeel van je dagelijkse voeding, het helpt namelijk om je spieren te herstellen en op te bouwen na een training. Je kunt natuurlijk veel vlees en zuivel eten om eiwitten binnen te krijgen, maar vaak heeft je lichaam meer nodig. Hoe meer spiermassa, hoe efficiënter de vetverbranding zal werken. Des te meer reden dus om je te wagen aan eiwitten, oftewel whey protein in de sportwereld. Je kunt whey protein mengen met water voor een shake, maar je kunt het ook door je havermout, yoghurt of smoothie doen.

 

Creatine

Creatine stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen en speelt een belangrijke rol bij de bouw van spieren. De duur van je training wordt verhoogd en dat helpt bij het vergroten van je totale spiermassa. Je kunt dus harder en intensiever trainen met behulp van dit supplement. Wel is het belangrijk om het te combineren met eiwitten, want je spieren moeten op tijd herstellen en tegelijkertijd krijgen ze ook meer te verduren.

 

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat in veel voedingsmiddelen voorkomt, maar ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarom is er soms een supplement nodig. Magnesium is goed voor de spierkracht, spierontspanning en het uithoudingsvermogen van de spieren. Vooral duursporters kunnen baat hebben bij extra magnesium capsules.

 

Afslankpillen

Is jouw doel het verliezen van een paar kilo lichaamsgewicht, dan zou je mogelijk baat kunnen hebben bij afslankpillen. Hoewel de werking soms in twijfel wordt getrokken, kan het geen kwaad om je hier eens goed in te verdiepen. Bestudeer de ingrediënten en werking van verschillende varianten en laat je adviseren door een specialist. Ben je overtuigd en wil je graag afslankpillen kopen, dan kun je dit prima online doen.