Wat zijn facings en hoe worden ze geplaatst?

Wat zijn facings en hoe worden ze geplaatst?

8 april 2023 Uit Door Vinthe

Ontdek de voordelen van facings bij je tandarts in Diemen! Facings zijn een populaire esthetische tandheelkundige behandeling die je glimlach kan transformeren. In dit artikel bespreken we wat facings zijn, hoe ze worden geplaatst en de voordelen die ze bieden. Ook geven we je tips voor het onderhouden van je facings en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Facings zijn dunne laagjes tandkleurig materiaal die op de voorkant van je tanden worden bevestigd om het uiterlijk van je glimlach te verbeteren. Ze kunnen worden gebruikt om een breed scala aan esthetische problemen op te lossen, zoals verkleurde, gebarsten of scheve tanden. Het plaatsen van facings is een vrij eenvoudig proces dat meestal in één of twee afspraken bij de tandartspraktijk Diemen kan worden voltooid.

Eerst zal de tandarts een klein laagje glazuur van de voorkant van je tand verwijderen om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens maakt hij of zij afdrukken van je tanden om ervoor te zorgen dat de facings perfect passen. Tijdens je volgende afspraak worden de facings op je tanden bevestigd met een speciale lijm. Nadat ze zijn aangebracht, zullen de facings eruitzien en aanvoelen als je natuurlijke tanden.

De verschillende soorten facings

Er zijn twee belangrijke soorten facings: composiet en porselein. Composiet facings worden meestal direct op je tanden aangebracht en gevormd door de tandarts. Ze zijn een betaalbaardere optie, maar zijn meestal minder duurzaam dan porseleinen facings. Porseleinen facings worden op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium en daarna op je tanden bevestigd. Ze zijn sterker en hebben een langere levensduur, maar zijn over het algemeen duurder dan composiet facings.

Facings bieden veel voordelen voor je glimlach. Ten eerste kunnen ze je zelfvertrouwen een enorme boost geven doordat ze het uiterlijk van je tanden verbeteren. Ze kunnen verkleurde, gebarsten of gebroken tanden bedekken, waardoor je glimlach er stralender en gezonder uitziet. Facings kunnen ook de vorm en grootte van je tanden aanpassen, wat resulteert in een meer harmonieuze en gelijkmatige glimlach.

Bovendien zijn facings een relatief niet-invasieve behandeling in vergelijking met andere esthetische tandheelkundige ingrepen, zoals kronen of bruggen. Omdat er slechts een klein laagje glazuur wordt verwijderd, blijft de structuur van je tanden grotendeels intact en wordt het risico op complicaties verminderd.

Met de juiste zorg en onderhoud kunnen facings vele jaren meegaan. Porseleinen facings gaan over het algemeen langer mee dan composiet facings, maar beide soorten vereisen regelmatige controles bij je tandarts en een goede mondhygiëne. Om je facings in goede staat te houden en hun levensduur te verlengen, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen:

1. Poets en flos dagelijks om tandplak en tandsteen te verwijderen, en bezoek regelmatig je tandarts voor controle- en reinigingsafspraken.
2. Vermijd het eten van harde of kleverige voedingsmiddelen die je facings kunnen beschadigen of losmaken.
3. Probeer niet op ijs, pennen of andere harde voorwerpen te kauwen, omdat dit je facings kan beschadigen.
4. Als je tandenknarst of -klemt, overweeg dan om een ​​knarsbitje te dragen om je facings te beschermen.

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je glimlach met facings, neem dan contact op met een ervaren tandarts zoals Tandartspraktijk Diemen, Facings Amsterdam. Zij kunnen je adviseren over de beste soort facings voor jouw specifieke behoeften en je helpen de glimlach te krijgen die je altijd al wilde.