Slim investeren doe je samen met IGN vastgoed

Slim investeren doe je samen met IGN vastgoed

5 januari 2023 Uit Door Vinthe

Als je even nagaat wat je geld op de bank je opbrengt, kom je al snel tot de conclusie dat dit bedroevend weinig is. Daar zal de komende jaren waarschijnlijk geen verandering in komen, waardoor het nu het ideale moment is om te kijken of er ook alternatieven bestaan. Je hebt hard en veel gewerkt om een spaarpotje aan te leggen en dat mag natuurlijk ook wel wat opbrengen. Vastgoed is en blijft een goede investering, maar dan wel eentje waar toch wel wat kennis en ervaring voor nodig is. Door hiervoor beroep te doen op het advies van IGN Vastgoed kun je er als kleine en beginnende investeerder zeker van zijn dat je precies dat vastgoed aankoopt dat jouw vermogen doet groeien. Als referentie binnen de vastgoedwereld is IGN Vastgoed dé partner die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken als het om het aankopen van grond aankomt.   

Is investeren in grond nog steeds een goed idee? 

Die vraag kan volmondig met een 'ja' beantwoord worden. Het aankopen van grond is een rendabele investering die je heel wat voordelen biedt als je ervoor kiest om samen te werken met een ervaren speler op de markt. Wat ongetwijfeld als het grootste voordeel kan aangestipt worden bij het investeren in grond, is dat jij door je aankoop ook echt eigenaar wordt. Jij bepaalt met andere woorden helemaal zelf of, wanneer en tegen welke prijs je het stuk grond na verloop van tijd wil verkopen. Wil je de grond helemaal niet verkopen, dan is dat natuurlijk ook prima.  

Om van een succesvolle investering te kunnen spreken, zijn een aantal zaken belangrijk. Zo moet je op zoek gaan naar een perceel waarin een grote interesse bestaat. Dit zal ervoor zorgen dat het zijn prijs behoudt en na enige tijd in waarde stijgt. Een mooi bod is wat jij kunt verwachten als je een dergelijk stuk grond in je bezit hebt. Dit is dan ook meteen de meerwaarde die IGN Vastgoed je kan bieden, de expertise in het vinden van de percelen die je investering meer dan waard zijn.

IGN vastgoed ervaringen die overtuigen 

IGN Vastgoed kan bouwen op een enorm portfolio aan gerealiseerde projecten, wat de IGN Vastgoed ervaringen stuk voor stuk aantonen. Hieruit blijkt dat een samenwerking niet enkel en alleen leidt tot de aankoop van een stuk grond maar tot de aankoop van het stuk grond dat jouw kapitaal aanzienlijk zal doen aangroeien. Zeker voor wie begint met investeren in vastgoed is een betrokken partner een absolute meerwaarde die teleurstellingen en verliezen daadwerkelijk voorkomt. IGN Vastgoed ervaringen tonen aan dat kopers die je al voor gingen meer dan waar voor hun geld kregen. Het advies en de begeleiding die je krijgt, zorgen voor een totaalpakket dat jou in staat stelt de juiste keuzes te maken en slim te investeren. Het vinden van rendabele grond is niet iedereen gegeven, maar het team IGN Vastgoed is er specialist in.

Dit is hoe het werkt

Het kopen van een stuk grond is niet iets wat je snel even tussendoor doet. Je wilt hier goed over nadenken en alle mogelijkheden tegen elkaar afwegen. Er is dan ook geen standaard antwoord te vinden op de vraag welk perceel voor jou het beste is, omdat dit van zoveel verschillende factoren afhangt. Voor het aankopen van je perceel grond in samenwerking met IGN Vastgoed zijn echter niet meer dan vijf stappen nodig.

1. Analyse, advies en bezoek

De accountmanager van IGN Vastgoed zal in eerste instantie een analyse maken van jouw wensen en mogelijkheden en zal alvast ook je persoonlijke gegevens opnemen. IGN Vastgoed legt je helder en duidelijk uit wat de procedure van het aankopen van grond allemaal inhoudt en gaat na of je voldoende geïnformeerd bent over de mogelijke vastgoedinvestering. IGN vastgoed ervaringen leren ons dat deze stap  door investeerders als erg waardevol wordt gezien in het nemen van een beslissing.

2. De koopovereenkomst

Nadat je in alle rust over de investering in grond hebt kunnen nadenken, wordt een volgende afspraak ingepland, waarbij je enerzijds alle nog overblijvende vragen kunt stellen en waarbij anderzijds de koopovereenkomst wordt doorgenomen. Ben je akkoord met de koopovereenkomst, dan volstaat het om je handtekening te plaatsen om de aankoop te bevestigen. Zowel jij en IGN Vastgoed, als de notaris krijgen hier een exemplaar van.

3. De opmaak van het dossier door de notaris

Voor het aankopen van een perceel grond is altijd tussenkomst van een notaris vereist voor het opstellen het dossier. Hier zijn een aantal documenten voor nodig zoals bijvoorbeeld een identiteitskaart. Wil je dat de notaris de koopakte ondertekend voor jou, dan kan dit, maar daarvoor zal de notaris bijkomend nog een volmacht nodig hebben.

4. De conceptakte

Op basis van de gegevens van het contract zal de notaris vervolgens overgaan tot het opmaken van de conceptakte. Na het verkrijgen van het akkoord van zowel de koper als de verkoper zullen dan de akte van levering en de nota van afrekening opgemaakt worden. Deze laatste bevat naast de totale kostprijs ook een opsomming van alle in rekening gebrachte kosten. Vanaf het moment dat de som van de afrekening door de koper op de derdenrekening van de notaris werd gestort, kan tot overdracht overgegaan worden.

5. De overdracht

Ongeveer twee tot drie weken na de ondertekening van de koopovereenkomst volgt de laatste stap, namelijk de overdracht. Nadat de overdracht wordt geregistreerd bij het Kadaster, wordt de koopsom van het perceel door de notaris aan de verkoper overgemaakt en mag jij je officieel eigenaar noemen. Het eigendomsbewijs dat je van de notaris krijgt, is hier het bewijs van. Vanaf nu kun je zeggen dat je je eerste stappen in het investeren in grond hebt gezet.