Het installeren van een goede biertap thuis: zo doet u het!

Het installeren van een goede biertap thuis: zo doet u het!

6 maart 2023 Uit Door Vinthe

Het thuis installeren van een hoogwaardige biertap kan uw bierdrinkervaring transformeren en indruk maken op uw gasten. Met de juiste apparatuur en installatie schenkt u op elk gewenst moment een perfect gekoelde, frisse pint van uw favoriete bier. In deze blog nemen we je mee in de stappen om thuis een hoogwaardige biertap te installeren.

Het kiezen van het juiste biertapsysteem

Voordat u met de installatie begint, is het belangrijk om het juiste biertapsysteem voor uw behoeften te kiezen. Philips perfect draft systemen zijn de meest populaire keuze voor thuisgebruik, omdat ze eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn. Ze zijn ontworpen om het biervat en het tapsysteem dicht bij elkaar te houden, waardoor maximale versheid en kwaliteit van het bier mogelijk is.

Houd bij het kiezen van een direct-draw-systeem rekening met de grootte van het fust dat u gaat gebruiken en het aantal tappen dat u nodig heeft. Een enkel tapsysteem is perfect voor een kleine bijeenkomst, terwijl een dubbel of driedubbel tapsysteem geschikt is voor een groter publiek.

Verzamel je uitrusting

Verzamel alle benodigde apparatuur voordat u met het installatieproces begint. Je hebt een biertaptoren, een biertapkraan, een schacht, een bierleiding, een CO2-tank, een regelaar en een fustkoppeling nodig. Zorg ervoor dat u hoogwaardige apparatuur kiest die compatibel is met uw biertapsysteem.

Installatie stappen

Kies een locatie
Kies een locatie voor uw biertapsysteem in de buurt van een stroombron en met gemakkelijke toegang tot uw biervat. Overweeg een plek die gemakkelijk schoon te maken is en geschikt is voor de grootte van uw biertaptoren.

Installeer de Biertaptoren
Begin met het installeren van de biertaptoren. De toren moet op een voetplaat worden bevestigd en stevig op het aanrechtblad of de bar worden gemonteerd. Gebruik een boor om een ​​gat in het aanrecht te maken waar de bierleiding doorheen gaat.

Sluit de biertap aan
Bevestig vervolgens de biertap aan de bovenkant van de biertaptoren. Zorg ervoor dat u een sleutel gebruikt om de verbinding vast te draaien en lekken te voorkomen.

Installeer de schacht
De schacht is een holle buis die de bierleiding met de kraan verbindt. Het moet in het gat in het aanrechtblad worden gestoken en op zijn plaats worden vastgezet met een borgmoer.

Bevestig de bierleiding
Bevestig de bierleiding aan de schacht en leid deze naar het vat. Gebruik een sleutel om de verbinding vast te draaien en lekken te voorkomen.

Sluit de CO2-tank aan
Bevestig de CO2-tank aan de regelaar en pas de druk aan de eisen van uw bierfust aan. De regelaar moet worden aangesloten op de biervatkoppeling.

Sluit de biervatkoppeling aan
De fustkoppeling verbindt het bierfust met het biertapsysteem. Het moet aan de regelaar worden bevestigd en op zijn plaats worden vastgezet met een borgmoer.

Uw biertapsysteem onderhouden

Als uw biertapinstallatie eenmaal is geïnstalleerd, is het belangrijk om deze goed te onderhouden.