EPDM kopen om je platte dak waterdicht te maken

EPDM kopen om je platte dak waterdicht te maken

30 April 2023 Off By Vinthe

Heb je een plat dak en ben je op zoek naar een manier om het waterdicht te maken? Dan is EPDM kopen een goede optie. EPDM is een synthetisch rubber dat ontzettend sterk en duurzaam is. Het gaat jarenlang mee en kan extreme weersomstandigheden weerstaan, zonder dat het barst of scheurt. Bovendien is EPDM gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden.

Waar moet je op letten als je EPDM kopen gaat?

Voordat je EPDM kopen gaat, is het belangrijk om te weten welke afmetingen je nodig hebt. Meet je dak daarom zorgvuldig op en bereken hoeveel EPDM je nodig hebt. Houd er rekening mee dat je ook EPDM kit nodig hebt om de naden tussen de verschillende stukken EPDM af te dichten. Wanneer je EPDM kopen gaat, kun je kiezen tussen verschillende diktes. Hoe dikker de EPDM, hoe sterker en duurzamer het materiaal is. Voor de meeste platte daken is EPDM van 1,2 mm dikte voldoende. Als je dak echter blootgesteld wordt aan extreme weersomstandigheden, kun je beter kiezen voor EPDM van 1,5 mm dikte.

Hoe plaats je EPDM op je platte dak?

EPDM plaatsen is relatief eenvoudig en kun je vaak zelf doen. Begin met het schoonmaken van het dak en het verwijderen van eventuele oude dakbedekking. Leg vervolgens de EPDM op het dak en laat het materiaal even acclimatiseren. Dit doe je door de EPDM een paar uur op het dak te laten liggen en op te warmen in de zon. Daarna kun je de EPDM vastzetten met EPDM kit en/of  speciale EPDM tape. Zorg ervoor dat je de naden tussen de verschillende stukken EPDM goed afdekt met kit, zodat er geen water door kan sijpelen. Werk altijd van boven naar beneden, zodat het water goed kan weglopen. Zorg er ook voor dat je het EPDM goed strak trekt en dat er geen vouwen of bobbels ontstaan.

Hoe kun je EPDM dakbedekking het best onderhouden?

EPDM is een ontzettend duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Het is echter wel belangrijk om het regelmatig schoon te maken, zodat vuil en bladeren geen verstoppingen en dus lekkage kunnen veroorzaken. Maak het dak daarom minstens één keer per jaar schoon met een zachte borstel en een mild reinigingsmiddel. Controleer ook regelmatig of de kitnaden nog goed dicht zijn en of er geen beschadigingen of scheurtjes in het EPDM zitten. Als je deze op tijd opmerkt, kun je ze eenvoudig repareren met EPDM kit en tape. Dat scheelt heel veel tijd en gedoe!