Een unieke touch aan je eettafel

Een unieke touch aan je eettafel

31 March 2023 Off By Vinthe

De eettafel is vaak het centrale punt van je huis. Iedereen zit aan de eettafel om gezellig samen te eten, een kopje koffie te drinken of om te werken. Het is dan ook belangrijk om de eettafel er leuk uit te laten zien. Tafeldecoratie kan een geweldige manier zijn om je eettafel op te fleuren en een persoonlijk tintje toe te voegen aan je interieur.  

Tafelkleden 

Een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk aan denkt bij tafeldecoratie is natuurlijk een tafelkleed. Door een mooi tafelkleed op je eettafel te leggen, kan je de ruimte direct een stuk warmer en gezelliger maken. Er zijn talloze soorten tafelkleden verkrijgbaar, van katoenen en linnen tot gecoat tafellinnen en tafelkleden op maat. Met een gecoat tafellinnen hoef je je geen zorgen te maken over vlekken. Het gecoate materiaal zorgt er namelijk voor dat het tafelkleed gemakkelijk schoon te maken is en langer mooi blijft. Een tafelkleed op maat is ideaal als je een specifieke afmeting nodig hebt die niet standaard verkrijgbaar is. Dit kan handig zijn als je een grote eettafel hebt of juist een kleine tafel in bijvoorbeeld een studio-appartement. Met een tafelkleed op maat kun je ook je eigen ontwerp kiezen en een persoonlijk tintje geven aan je tafeldecoratie. 

Bloemen 

Bloemen zijn een andere geweldige manier om je huis op te fleuren en een gezellige sfeer te creëren. Een mooie vaas met verse bloemen kan een saaie kamer direct transformeren. Kies voor kleurrijke bloemen om wat leven toe te voegen aan je tafeldecoratie. Houd bij het kiezen van bloemen rekening met de kleur van je tafelkleed en het servies dat je gebruikt. Het is leuk om te experimenteren met verschillende bloemstukken en kleurencombinaties om te zien wat het beste bij jouw smaak en interieur past. Een andere optie is om bloemen te combineren met kaarsen. Plaats een paar kaarsen in een mooie kandelaar op je tafel en voeg daar wat verse bloemen aan toe voor een romantische sfeer. Het mooie van bloemen is dat je ze gemakkelijk kunt vervangen als je zin hebt in een andere kleur of stijl. 

Kleurrijk servies 

Tot slot is kleurrijk servies een goede manier om je tafeldecoratie te upgraden en je huis op te fleuren. Kies voor servies in een vrolijke kleur, of ga juist voor een mix van verschillende kleuren en prints. Dit kan een leuke manier zijn om een persoonlijk tintje toe te voegen aan je tafeldecoratie. Probeer servies te vinden dat past bij de kleur van je tafelkleed en de bloemen die je gebruikt, om een samenhangend geheel te creëren.