Dertigers opgelet: Amerikaanse trends die je leven veranderen!

Dertigers opgelet: Amerikaanse trends die je leven veranderen!

29 May 2023 Off By Vinthe

Ben jij een dertiger en op zoek naar nieuwe inspiratie en invloeden in je leven? Dan zit je goed! Amerikaans nieuws laat zien dat er een aantal interessante trends uit de Verenigde Staten zijn overgewaaid die jouw leven een stuk leuker kunnen maken. In dit artikel bespreken we drie van deze trends, zodat jij mee kunt doen met de Dertigersclub en op de hoogte blijft van Nieuws trends. Lees snel verder!

1. De opkomst van de Amerikaanse eetcultuur

De Amerikaanse eetcultuur wint aan populariteit in Nederland. Dit komt vooral door de invloed van Amerikaanse televisieprogramma’s en de toegenomen reislust van Nederlanders. Maar wat zijn nu dé Amerikaanse eettrends die je niet mag missen?

a. Foodtrucks en streetfood

De foodtruck hype is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Heerlijke Amerikaanse streetfood gerechten zoals hotdogs, hamburgers, en pulled pork worden geserveerd vanuit kleurrijke en gezellige wagens. Deze foodtrucks duiken op bij evenementen, festivals en markten, waardoor je altijd wel ergens terecht kunt voor een lekker hapje.

b. Fusion keukens en comfort food

Ook fusion keukens zijn helemaal hip. Hierbij worden Amerikaanse klassiekers gecombineerd met invloeden uit andere keukens, zoals de Aziatische of Mexicaanse keuken. Denk bijvoorbeeld aan sushi burrito’s of kimchi hotdogs. Daarnaast is comfort food, zoals mac & cheese en fried chicken, ontzettend populair. Deze gerechten zorgen voor een gevoel van nostalgie en gezelligheid, precies wat we nodig hebben in ons drukke leven.

2. Invloed van Amerikaanse series en films

Amerikaanse series en films hebben altijd al invloed gehad op ons dagelijks leven. Denk aan de kledingstijl, muziek en trends die we overnemen uit onze favoriete series en films. Maar de manier waarop we deze content consumeren is ook veranderd.

a. Binge-watchen en streamingdiensten

Met de komst van streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ is het mogelijk om hele seizoenen van je favoriete series in één keer te bekijken. Binge-watchen is hierdoor de nieuwe norm geworden. Dit betekent dat je niet langer hoeft te wachten tot de volgende aflevering op tv komt, maar gewoon lekker op je eigen tempo kunt genieten van je favoriete Amerikaanse series en films.

3. Amerikaanse sporten die populair worden in Nederland

Naast de Amerikaanse eetcultuur en entertainment, zien we ook dat Amerikaanse sporten steeds meer aan populariteit winnen in Nederland. Sporten zoals honkbal, basketbal en American football worden steeds vaker beoefend en gevolgd door Nederlanders.

Deze Amerikaanse sporten zorgen voor een frisse wind in het Nederlandse sportlandschap en bieden nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Dus waar wacht je nog op? Geef je op voor een sportclub bij jou in de buurt en maak kennis met deze leuke Amerikaanse sporten!